fbpx

În peste 12 ani de activitate ne-au fost adresate probabil sute de mii de întrebări însă câteva dintre acestea s-au repetat. Unele ne sunt adresate zilnic.

Una dintre cele mai comune întrebări este „care este vârsta minimă pentru cursurile de role” însă aproape la fel de des ne este adresată și întrebarea „de la ce vârstă poate învăța să meargă pe role”? Deși nu par, acestea sunt două întrebări diferite. Răspunsul este același.

Înainte de toate, dorim să vă prezentăm doar câteva dintre beneficiile mersului pe role pentru copii și să răspundem la o altă întrebare populară.

Este mersul pe role o activitate potrivită pentru copii?

Mersul pe role este un sport comun atât pentru copii cât și pentru adulți, ce aduce beneficii uriașe când vine vorba de sănătate și forma fizică. Mersul pe role este încadrat în categoria sporturilor extreme, precum alte activități la fel de potrivite pentru copii cum ar fi: patinajul pe gheață, skateboarding-ul, mersul pe bicicletă, schi-ul sau snowboarding-ul. În același timp, este un sport potrivit pentru familii ce își doresc să aibă activități în aer liber împreună cu cei dragi. Învățat în condiții de siguranță, mersul pe role este inofensiv și vă puteți bucura de beneficiile pe care acesta le aduce.

Da, mersul pe role este o activitate potrivită pentru copii însă nu excludeți varianta unui instructor care să aibă grijă de copilul dumneavoastră. După câteva lecții veți fi sigur că prichindelul este în siguranță, își controlează rolele și știe să reacționeze chiar și în situațiile de criză.

Care sunt beneficiile mersului pe role pentru copii?

  1. Mersul pe role ca exercițiu fizic – mersul pe role ajută la dezvoltarea musculaturii picioarelor și a mușchilor abdominali. Practicând mersul pe role, copilul dumneavoastră va susține cel mai bun antrenament cardio, va arde calorii, va dezvolta un echilibru foarte bun, coordonare și nu în ultimul rând agilitate. Totul cu 50% mai puține șocuri la nivelul articulațiilor decât o sesiune de alergat.
  2. Mersul pe role ca introducere în alte sporturi – din ce în ce mai mulți copii aleg mersul pe role și slalom freestyle-ul ca sport principal însă acesta poate fi folosit și ca punte spre un alt sport pe care îl poate practica în viitor. Aptitudinile dezvoltate de mersul pe role îl vor ajuta pe cel mic să practice în viitor sporturi precum: patinajul pe gheață, schi, mersul pe bicicletă, mersul pe skateboard și chiar sporturi care necesită un echilibru dezvoltat precum artele marțiale.
  3. Mersul pe role pentru bunăstare mentală – mersul pe role poate fi amuzant pentru cei mici și le poate oferi un sentiment de realizare și bunăstare mentală. Ei își vor consuma energia, vor fi mai relaxați, se vor putea concentra cu mai mare ușurință și pot deveni mai sociabili.

Care este vârsta minimă pentru a învăța să mergi pe role?

În sfârșit, de aici am pornit. Această întrebare are și n-are un răspuns. Cum adică?

Nu există o vârstă minimă pentru a învăța să mergi pe role deși pe internet veți găsi o precizare despre vârsta de 4 ani. Este doar o medie. Sunt câțiva factori care te vor ajuta să te hotărăști dacă trebuie să mai aștepți înainte să-l pui pe role sau acum e momentul să-l încalți. Sau să-l trimiți la Școala de Role. 😀

Cel mai „tânăr” elev al nostru are 2 ani și 6 luni. Următorul are 2 ani și 8 luni și mai avem un elev din categoria -3, la 2 ani și 11 luni. Cu toate astea, au existat elevi din aceeași categorie de vârstă care nu au reușit să învețe din prima și au revenit un an mai târziu.

Care sunt factorii pe care vă recomandăm să-i bifați înainte să vă urcați piticul pe role?

  • trebuie să aibă role cu un număr mai mare decât poartă la încălțăminte (da, ne referim la a exista role pe mărimea lui);
  • trebuie să aibă echipament de protecție care să îi vină fix pentru a evita accidentările;
  • trebuie să aibă forța necesară pentru a își ridica picioarele, încălțat fiind în role;
  • trebuie să poată merge și să își poată coordona brațele, picioarele și privirea;
  • trebuie să vorbească și să se poată concentra la exerciții (atât cât este posibil pentru un copil de vârsta lui)*;

*ultimul punct este important mai ales pentru participarea la cursurile de mers pe role.

Crezi că piticul tău este gata să înceapă să meargă pe role? Vino la un antrenament individual de mers pe role! Nu ești sigură dacă piticul e gata să înceapă să meargă pe role? Vino la un antrenament individual de mers pe role! Ești sigur că piticul tău e gata să meargă pe role? Alege un abonament individual de mers pe role!

Programează-te acum!

Leave a comment